• да (сврз.) пасе (гл.)
  • и (сврз.) пасе (гл.)
  • како (сврз.) пасе (гл.)
  • кога (сврз.) пасе (гл.)
  • што (сврз.) пасе (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК