• ако (сврз.) планира (гл.)
  • да (сврз.) планира (гл.)
  • дека (сврз.) планира (гл.)
  • и (сврз.) планира (гл.)
  • одошто (сврз.) планира (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК