• да (сврз.) помине (гл.)
 • дека (сврз.) помине (гл.)
 • и (сврз.) помине (гл.)
 • додека (сврз.) помине (гл.)
 • откако (сврз.) помине (гл.)
 • кога (сврз.) помине (гл.)
 • па (сврз.) помине (гл.)
 • што (сврз.) помине (гл.)
 • а (сврз.) помине (гл.)
 • ако (сврз.) помине (гл.)
 • ама (сврз.) помине (гл.)
 • бидејќи (сврз.) помине (гл.)
 • или (сврз.) помине (гл.)
 • колку (сврз.) помине (гл.)
 • но (сврз.) помине (гл.)
 • откога (сврз.) помине (гл.)
 • та (сврз.) помине (гл.)
 • штом (сврз.) помине (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК