• дека (сврз.) претстави (гл.)
  • да (сврз.) претстави (гл.)
  • или (сврз.) претстави (гл.)
  • а (сврз.) претстави (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК