• и (сврз.) реши (гл.)
 • да (сврз.) реши (гл.)
 • па (сврз.) реши (гл.)
 • ако (сврз.) реши (гл.)
 • дека (сврз.) реши (гл.)
 • бидејќи (сврз.) реши (гл.)
 • но (сврз.) реши (гл.)
 • та (сврз.) реши (гл.)
 • штом (сврз.) реши (гл.)
 • ама (сврз.) реши (гл.)
 • иако (сврз.) реши (гл.)
 • откога (сврз.) реши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК