• и (сврз.) задоволство (имн.)
  • дека (сврз.) задоволство (имн.)
  • а (сврз.) задоволство (имн.)
  • ако (сврз.) задоволство (имн.)
  • ем (сврз.) задоволство (имн.)
  • или (сврз.) задоволство (имн.)
  • но (сврз.) задоволство (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК