• а (сврз.) око (имн.)
 • и (сврз.) око (имн.)
 • дека (сврз.) око (имн.)
 • додека (сврз.) око (имн.)
 • но (сврз.) око (имн.)
 • дали (сврз.) око (имн.)
 • или (сврз.) око (имн.)
 • оти (сврз.) око (имн.)
 • ама (сврз.) око (имн.)
 • бидејќи (сврз.) око (имн.)
 • зашто (сврз.) око (имн.)
 • иако (сврз.) око (имн.)
 • како (сврз.) око (имн.)
 • ни (сврз.) око (имн.)
 • та (сврз.) око (имн.)
 • што (сврз.) око (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК