• и (сврз.) лош (прид.)
  • или (сврз.) лош (прид.)
  • дека (сврз.) лош (прид.)
  • а (сврз.) лош (прид.)
  • бидејќи (сврз.) лош (прид.)
  • ем (сврз.) лош (прид.)
  • ни (сврз.) лош (прид.)
  • оти (сврз.) лош (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК