• ќе (чест.) помине (гл.)
  • не (чест.) помине (гл.)
  • да (чест.) помине (гл.)
  • нека (чест.) помине (гл.)
  • би (чест.) помине (гл.)
  • еве (чест.) помине (гл.)
  • ти (чест.) помине (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК