• ли (чест.) лош (прид.)
  • ама (чест.) лош (прид.)
  • и (чест.) лош (прид.)
  • на (чест.) лош (прид.)
  • ни (чест.) лош (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК