три (бр.) - пиштол (имн.)

— А бре, ти со три пиштоли си родила дете, ми велат.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
Небеска родила дете од пет кила и со три пиштоли! 5.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)