шеснаесет (бр.) - водач (имн.)

Но, бидејќи по тефтерот од аџи-Јанета имаше шеснаесет водачи, тој врза тринаесет мажи и две жени и токму погоди: Анѓа со мажа и Стојана и Сирма со мажа и Јована.
„Калеш Анѓа“ од Стале Попов (1958)