бев (гл.) - среди (гл.)

Какво изненадување!... Тој сам беше средил... Неговата добра душа... Тој го знаеше добро татко ми...
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
Сѐ беше средено, исправено, помирено.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
Ентериерот на ресторанот беше среден со вкус и многу внимание.
„Седум години“ од Зорица Ѓеорѓиевска (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК