бие (гл.) - лош (прид.)

Сега оваа кутра девојка е жигосана, има белег на себе... Ќе ја бие лош глас...
„Јанsа“ од Јован Стрезовски (1986)
Да не ја бие лош глас... Ме ослободија.
„Јанsа“ од Јован Стрезовски (1986)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК