влече (гл.) - нечиј (зам.)

Сетив како ме влече нечија силна рака, ме стави на даската за сурфање.
„Читај ми ги мислите“ од Ивана Иванова Канго (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК