депонира (гл.) - штетен (прид.)

„Зошто? Што се случило?“ „Во поднасловот пишува: - Ваквото барање се должи на сомневање дека на Дрисла се депонира штетен индустриски отпад, а не е јасно и дали депонијата е техничко- технолошки оспособена за работа.
„Тополите на крајот од дедовата ливада“ од Бистрица Миркуловска (2001)
Значи, во Дрисла се депонира штетен индустриски отпад!!!
„Тополите на крајот од дедовата ливада“ од Бистрица Миркуловска (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК