лази (гл.) - ничкоса (гл.)

Лази ничкосан Кара-Демир, брадата му е влажна срцето суво.. Умира и мисли на туѓа смрт.
„Забранета одаја“ од Славко Јаневски (1988)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК