пасе (гл.) - нивен (прид.)

18. ВОЛКОТ ГИ ПАСЕ НИВНИТЕ ОВЦИ - кој ли го најмил него за овчар?
„Куршуми низ времето“ од Љупчо Стојменски (1976)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК