помине (гл.) - гледа (гл.)

Патувањето го поминав гледајќи ги прекрасните пејзажи.
„Знаеш ли да љубиш“ од Ивана Иванова Канго (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК