помине (гл.) - мој (прид.)

Ја поминува мојата соба сосем полека...
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК