помине (гл.) - свој (прид.)

„Раскрсти, драга моја, со оваа ЌАЈ - Ќаја (главниот овчар) кркал ќај расквасеност и раскрили ги портите на (погачица), кога крај ливадата поминал својата раскош! “, рекол поетски Рацин. еден ќатип (писар).
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК