појави (гл.) - низа (имн.)

На почетокот реформите беа прифатени со голем ентузијазам, но набргу се појавија низа тешкотии.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК