појави (гл.) - хероин (имн.)

Во седумдесеттите се зголемува нелегалното производство на хероинот, а во осумдесеттите се појавува хероин за пушење и цените нагло паѓаат, со што хероинот станува сѐ повеќе рекреациона дрога.
„МАРГИНА бр. 8-9“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК