појави (гл.) - кај (предл.)

Значи, најприродно е народното име за еден народ да се појави кај еден соседен со него народ.
„За македонцките работи“ од Крсте Петков Мисирков (1903)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК