појави (гл.) - меѓу (предл.)

Кога ете ти нешто цврсто и долгнавесто почнува да ѝ се појавува меѓу нозете...
„Бед инглиш“ од Дарко Митревски (2008)
Поради тоа американската администрација врз себе ја презела одговорноста да посредува во некои постојани несогласувања и отворени прашања што се појавија меѓу иселениците од словенско потекло во почетокот на Втората светска војна.
„Македонија низ нишанот на САД и Британија“ од Тодор Чепреганов (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК