појави (гл.) - помеѓу (предл.)

Но јазиците во модерна смисла ќе се појават помеѓу 80000 и 60000 години пред новата ера.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК