појави (гл.) - при (предл.)

Таму ја најдоа и сватовите кога се појавија при крајот на денот.
„Црна билка“ од Ташко Георгиевски (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК