прејде (гл.) - ноќеска (прил.)

Сигурно ќе прејдат ноќеска на Скаклевите воденици и ќе ја фаќаат „Висока" ја „Смечот".
„Толе Паша“ од Стале Попов (1976)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК