привлече (гл.) - глава (имн.)

Зрновски и ја привлече главата и ја бакна помеѓу кадрите на челото.
„Летот на Загорка Пеперутката“ од Србо Ивановски (2005)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК