привлече (гл.) - наука (имн.)

Уште ме привлекуваат науки, со кои се занесувам дека ќе го изменат светот, дека ќе го очовечат човекот.
„Синовски татковци“ од Димитар Солев (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК