привлече (гл.) - почит (имн.)

Ама, затоа што имаат само вообразена ученост, тие треба да се служат со овој излишен надворешен изглед – што [само] и годи на вообразбата на оние за коишто работат, и преку тоа тие [сакаат да] ја привлекуваат почитта. [Ама и ние сме криви што] дозволивме вообразбата со сѐ да располага  па, сега, таа ги создава и убавината и среќата и Правдата, која е сѐ на веков. 
„Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса“ од Димитар Апасиев (2011)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК