привлече (гл.) - во (предл.)

Она што посебно ме привлече во твојот оглас е тоа што истакна дека ја сакаш епохата на романтизмот.
„МАРГИНА бр. 37“ (1997)
Токму тука во нејзиниот кошмар двете рачиња од Пела стигнаа до нејзиниот врат, се свија околу него и како да ја привлекоа во малечката прегратка.
„Црна билка“ од Ташко Георгиевски (2006)
Доколку навистина личноста нè привлекува во повеќе фреквентни точки, се јавува емотивната страст.
„Читај ми ги мислите“ од Ивана Иванова Канго (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК