стане (гл.) - четворица (бр.)

Дипломираше гонет од обврските што ги носи семејството, возеше количка со бебе, додека да матурира невестата, па заедно туркаа мало „точаче“, па тројцата возеа велосипеди... па станаа четворица.
„И ѓаволот чита пРада“ од Рада Петрушева (2013)