украде (гл.) - пиштол (имн.)

Кога се доближи до Нумо, џипот застана и од него излезе оној што викаше дека некој му го украл пиштолот.
„Постела на чемерните“ од Петре Наковски (1985)
Високиот се сомнева дека си му го украл пиштолот.
„Постела на чемерните“ од Петре Наковски (1985)