успокои (гл.) - смирено (прил.)

Таа како да сакаше да го успокои смирено го прифати неговиот поглед: „Интересно раскажуваш.
„Тополите на крајот од дедовата ливада“ од Бистрица Миркуловска (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК