ангел (имн.) - бил (гл.)

И перв ангел бил многу хубав, ама помислил една грешна помисл.
„Избор“ од Јоаким Крчовски (1814)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК