бреме (имн.) - влече (гл.)

Низ зелени и црвени камења, Радика тече, бреме влече.
„Портокалова“ од Оливера Доцевска (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК