глас (имн.) - влече (гл.)

Јаремот на горчливата распеаност беше јак но гласовите влечеа секој на своја страна.
„Месечар“ од Славко Јаневски (1959)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК