дете (имн.) - пасе (гл.)

Сите овие деца пасат туѓ добиток само за да спечалат нешто.
„Луман арамијата“ од Мето Јовановски (1954)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК