должник (имн.) - прејде (гл.)

Но Мефаил не го пушти да си оди, ами по Бешишта со сите дунски должници прејде пак во Дуње.
„Толе Паша“ од Стале Попов (1976)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК