еуфорија (имн.) - прејде (гл.)

Иако со константната употреба не се развива толеранција, првобитната еуфорија преоѓа во нервоза, немирност, okno.mk | Margina #8-9 [1994] 131 хиперсензитивност, несоница и губење на телесната тежина.
„МАРГИНА бр. 8-9“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК