израз (имн.) - влече (гл.)

Делото Sod you Gits (1991) одѕвонува во ушите во онаа мера колку што 180 okno.mk е и визуелно агресивен. Sod you (бриши, еби се), како израз влече корен од содо­мијата, а Git од to beget (да се создаде, некому да се биде татко).
„МАРГИНА бр. 37“ (1997)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК