карта (имн.) - планира (гл.)

Нападот и откривањето на картите планираше да го направи кога ќе има најмногу „публика“.
„Последната алка“ од Стојан Арсиќ (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК