колк (имн.) - пиштол (имн.)

По еден час дојде маж со валкани чизми, облечен во офицерска униформа, опашан со ремени, на едниот колк пиштол, на другиот кожена чанта.
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)