копулација (имн.) - е (гл.)

Копулацијата е сериозна работа, без резултат. Освен болеста, и тагата.”
„МАРГИНА бр. 8-9“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК