лице (имн.) - штом (сврз.)

Како ќе живеевме ако ни се испишуваа тие помисли на челата или на лицата штом ќе ни се јавеа?
„Синот“ од Србо Ивановски (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи