луле (имн.) - гори (гл.)

Да кажеме цигари и лулиња горат, децата од пожарникарски коли пушачите ги полеваат, потоа за нив од тутун палати креваат на сите страни.
„Најголемиот континент“ од Славко Јаневски (1969)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК