мистерија (имн.) - штом (сврз.)

Мислам дека немав испуштено ниту една буква од букварот- се труди да ми објасни Пачев. – А твојата приказна не е само тајна или мистерија штом во врска со неа постои прилично обемна папка со прилричен број листови.
„Летот на Загорка Пеперутката“ од Србо Ивановски (2005)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи