око (имн.) - да (чест.)

- Да си ги ебам мртвите ако лажам, вели Јон, очи да немам, вели.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК