олесни (имн.) - штом (сврз.)

Додека се извлечеш од атарот на Солун, понекогаш минуваат и часови, и чувствуваш вистинско олеснување штом ќе излезеш од овој обрач.
„Патувања“ од Никола Кирков (1982)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи